Routebeschrijving Routebeschrijving

Hieronder vindt u de routebeschrijving naar Noordhorn (provincie Groningen). Het kerkgebouw zelf is vrij gemakkelijk te vinden omdat dit gebouw midden in de dorpskern van Noordhorn staat. Heeft u meer vragen of duidelijkheid nodig, dan kunt u altijd mailen met dit e-mailadres:

ROUTE NOORDHORN VANUIT HEERENVEEN/DRACHTEN
 A7 Heerenveen - Drachten - richting Groningen.
 U kunt bij afslag 33 (Boerakker, Zuidhorn, Tolbert) afslaan. Onderaan de afrit linksaf richting Boerakker / Zuidhorn / Grootegast (N388).
 U volgt de weg, passeert Boerakker (aan de rechterhand) en blijft de weg volgen tot een T-kruising.
 Op de T-kruising rechtsaf richting Zuidhorn.
 U volgt de weg door de dorpjes Oldekerk en Niekerk richting Zuidhorn.

Alternatieve route
A7 Heerenveen - Drachten - richting Groningen.

Afslag 34 Leek. Onderaan de afrit linksaf. Einde weg weer links, onder de snelweg door.

Einde weg op T-splitsing rechtsaf. Weg maakt een scherpe bocht naar links; weg blijven  volgen. U passeert een klein bruggetje. Daarna komt een kleine driesprong. Op de driesprong houdt u links aan (Fanerweg) en volgt de weg weer.

Einde weg op T-kruising rechtsaf richting Zuidhorn.

Bij Zuidhorn gekomen blijft u de weg volgen tot u onder een spoorbrug doorgaat en onmiddellijk op een T-kruising komt. Hier gaat u Linksaf richting Noordhorn/Leeuwarden (N355).

U passeert het gemeentehuis van Zuidhorn aan uw linkerhand. U gaat de brug van het Van Starkenborghkanaal over en komt nu in Noordhorn. Pas op de snelheidscontrolekasten!

U neemt de eerste afslag rechts om van de N355 het dorp binnen te rijden, dit is de Langestraat.

Een paar honderd meter na de molen en de benzinepomp vind u aan uw rechterhand een kleine parkeerplaats en het kerkgebouw van de Hervormde gemeente Noordhorn.
ROUTE NOORDHORN VANUIT ZWOLLE/ASSEN
A28 Zwolle - Hoogeveen - Assen - Groningen.
Bij de stad Groningen aangekomen eindigt de A28 bij het Julianaplein met verkeerslichten. Daar sorteert u links voor om linksaf  de A7 richting Drachten + Zuidhorn op te gaan.
Zodra u bij de verkeerslichten linksaf bent gegaan sorteert  u rechts voor en neemt u de eerste afslag rechts, d.i. richting Zuidhorn.
Onderaan de afrit ziet u voor u het in den lande bekende gebouw van de GasUnie en draait u rechtsaf de westelijke ringweg van de stad Groningen op en u volgt de ANWBborden 'Zuidhorn'.
U volgt de ringweg alsmaar rechtdoor (pas op voor de snelheidscontrolekasten. Op de ringweg geldt een snelheid van 70 kilometer per uur!), passeert de Suikerfabriek aan de linkerhand en diverse verkeerslichten en gaat aan het einde van de westelijke ringweg linksaf. U gaat nu de N355 op richting Zuidhorn + Leeuwarden en u verlaat de stad Groningen.
N355 blijven volgen (ongeveer 11 km), ook wanneer u bij Zuidhorn komt (let opnieuw op voor de snelheidscontrolekasten!). U passeert het gemeentehuis van Zuidhorn aan uw linkerhand. U gaat de brug van het Van Starkenborghkanaal over en komt nu in Noordhorn.
U volgt de Langestraat langs de molen (links) en benzinepomp (rechts). Na een paar honderd meter vindt u een kleine parkeerplaats aan uw rechterhand en het kerkgebouw van de Hervormde gemeente Noordhorn. Tegenover het kerkgebouw (de oostkant) vindt u op Oosterweg 11 de pastorie met daarnaast het verenigingsgebouw 'de Wegwijzer'.